1 lutego 2012

Jabłka karmelizowane ze świeżą miętą

Potrzebujesz:
  • 2 zielone jabłka
  • cynamon
  • goździki
  • miód
  • brązowy cukier
  • cytrynę
  • świeżą miętę
  • kakao DecoMoreno do podania
Pokrój jabłka na ósemki i wydrąż gniazda nasienne.  Przełóż owoce na patelnię, dodaj pół szklanki brązowego cukru oraz trochę miodu. Posyp cynamonem i wrzuć kilka goździków. Wyciśnij sok z cytryny - dolej go do jabłek.  Duś na małym ogniu, aż jabłka puszczą sok. Dodaj posiekaną świeżą miętę i duś jeszcze przez chwilę. Ułóż jabłka na talerzu, posyp gorzkim kakao i udekoruj listkiem świeżej mięty.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz